Toppleder for en dag

Toppleder for en dag

Toppleder for en dag

Onsdag 15. oktober overtar Malin Øiseth fra Fetsund som direktør i Forbrukerrådet. Hun inntar sjefsstolen til Randi Flesland onsdag 15. oktober, og skal lede Forbrukerrådet hele dagen

Best: Malin Øiseth (18) er en av 27 elever av totalt 12.000 innen Ungdomsbedrift i skolen, som får være toppleder for en dag. (Foto: privat)
Hun inntar sjefsstolen til Randi Flesland og skal lede Forbrukerrådet hele dagen.

Malin Øiseth har drevet Ungdomsbedrift på skolen. Innsatsen har ført henne helt til topps blant 27 av de 12.000 elevene som driver Ungdomsbedrift hvert år, og som nå er valgt ut til å være med på arrangementet Leder for en dag.

En annerledes skoledag

– Dette blir en skoledag helt utenom det vanlige. Jeg skal innrømme at jeg er litt nervøs og spent, men mest av alt gleder jeg meg til å lære mer om Forbrukerrådet, og å få høre hvordan Randi Flesland tenker og jobber, sier Malin Øiseth.

Leder for en dag arrangeres for 12. året på rad, og Flesland er i godt selskap når hun stiller opp for de unge talentene.

I år skal topplederne i blant annet Oslo Børs, Siemens, NRK og WWF Norge bli ”skygget” av unge lederspirer. Ungt Entreprenørskap Norge og Forbrukerrådet står sammen om initiativet.

Stolt av elevene

– Det er disse ungdommene som skal finne løsninger på samfunnets største utfordringer og bringe Akershus inn i framtiden. Jeg er stolt over at våre elever hevder seg blant de beste i landet, og at Malin har blitt valgt ut til å få lære av en av Norges beste ledere, sier Petter Skotland, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Akershus.

Ungt Entreprenørskap tilbyr et tyvetalls ulike programmer til skolen – fra grunnskole til masternivå.

Ungt Entreprenørskap i Akershus hadde 32.057 elev- og studentaktiviteter forrige skoleår. 1.231 elever drev Ungdomsbedrift i videregående skoler i fylket.

Ønsket av politikerne

Det er bred politisk enighet om at entreprenørskap i utdanning er en riktig vei å gå for å gi unge etterspurte kompetanser og kvaliteter.

Et samlet Storting står bak den nasjonale satsingen på entreprenørskap i utdanning.

Satsingen har vært støttet av alle regjeringer siden Bondevik II-regjeringen lanserte en egen strategi for feltet i 2003. Arbeidet er forankret i flere departementer.

Tekst og foto Romerikes blad 13. oktober 2014