Godt Grep ble årets ungdomsbedrift

Godt Grep stakk av med prisen for beste ungdomsbedrift under årets skolemesterskap på Mailand videregående skole i Lørenskog.

Kvartetten bak Godt Grep har utviklet en seleløsning som gjør det enklere å bære skiutstyret.

-Dere har utført et imponerende arbeid, kommet langt på kort tid og gitt et troverdig helhetsinntrykk, sa statssekretær Halvard Ingebrigtsen da han delte ut den gjeve prisen.

Godt Grep har allerede solgt en rekke eksemplarer av skibæreren, som produseres i Kina. Nå jobbes det med å få innpass hos de store kjedene.

Nivået på årets skolemesterskap på Mailand videregående skole var høyt, og juryen hadde ingen lett jobb med å kåre vinnerne i de 12 ulike konkurransene. Statssekretær Ingebrigtsen var imponert over bredden blant ungdomsbedriftene på Mailand:

-Jeg håper dere fortsetter å danne bedrifter og at det er fremtidens næringsliv som sitter i denne salen, sa han til de 120 elevene som deltok under årets mesterskap.

Nå står regionalt mesterskap og NM i  konkurransen beste ungdomsbedrift for tur. Her håper elevene på Mailand videregående å gjøre det bra. Mange av dem har entreprenørskap og bedriftsutvikling på timeplanen.

Rektor Trine Øiseth er stolt over skolens fagtilbud når det gjelder entreprenørskap. Hun sier skolen har erfart at en del elever lykkes bedre innen entreprenørskap enn i andre teorifag.

 

Ungdomsbedrift (UB):

Bedriftsprogrammet Ungdomsbedrift skal gi elever i videregående skole erfaring med bedriftsetablering innenfor trygge rammer. Gjennom et skoleår skal elevene etablere, drive og avvikle ungdomsbedriften med lærer som veileder og en mentor fra lokalt næringsliv. Elevene arbeider ut fra en reell idé og realiserer denne gjennom produksjon, markedsføring og salg. Overskuddet bedriften gir, er det elevene selv som bestemmer over. En ungdomsbedrift registreres i Brønnøysundregisteret via Ungt Entreprenørskap som en egen juridisk enhet.

 

Ungt entreprenørskap:

Ungt Entreprenørskap (UE)er en viktig samarbeidspartner for regjeringen i arbeidet for å fremme entreprenørskap i utdanningssystemet. UE arbeider aktivt sammen med skoler og utdanningsinstitusjoner for å bidra til at alle elever og studenter får et tilbud om entreprenørskapsutdanning i hele utdanningsløpet.

Tekst Regjeringen.no