2013 – 2014

Det har vært et innholdsrikt og utviklende år for entreprenørskapsarbeide ved Mailand vgs. Rune Heiestad og Per Erik Brunsberg ble kåret til årets entreprenørskapslærere i Norge 2013 av Virke og UE Norge. Dette har medført at de bl.a.har «skygget» kunnskapsminister Røe Isaksen og HP – sjef Anita Krohn Traaseth, hver sin dag og de har deltatt på Trade Fair i Haifa ( Israel ). Trade Fair i Haifa ( Israel ). Der deltok også Kulturhjørnet UB sammen med en annen Mailand – lærer som vinnere av Gründeridol i Akershus 2014.  I tillegg har Dream UB deltatt på Trade Fair i Riga sammen med lærer og de vant også pris i beste reklamefilm som ble laget av elever ved Medier og kommunikasjon. Mailand vant totalt 5 førstepremier på Gründerexpoet 2014 og 9 premier totalt. Mailand – bedriften Vernetuppen vant 2 førstepriser under NM, i henholdsvis beste innovative bedrift og største verdiskapningspotensiale. Ikke nok med det, Smør og Kjør ble norgesmestere i beste IA/ HR.

Vi har hatt hele 3 Gründercamper for hhv Microsoft, Enova og Tv – aksjonen( demens) Den første var med Microsoft som oppdragsgiver. Problemstillingen her var en App – idé og elever med entreprenørskap og realfag var målgruppen her. Internt var dette tenkt som en motivasjon for å få med realfag og samarbeidet med Microsoft har også ført til engasjement og deltagelse i prosjektet «Train the trainer». 200 elever og 4 realfagslærere har vært involvert.

Vi har også, for første gang, vært med på ENOVA Gründercamp, som vi kjørte for hele VG3 på studiespesialisering. Her deltok 150 elever og flere lærere / ledere ved skolen. Vi fikk 2 grupper med til årets fylkesfinale og en gruppe fra Mailand kvalifiserte seg for landsfinale i Trondheim. De fikk bl.a. ros for at de var tverrfaglig sammensatt med elever fra både real- og samfunnsfag.

Årets tilbud til Helse- og oppvekstfag har vært en Gründercamp om demens som årets Tvaksjon sto bak. 90 elever og 8 lærere har vært involverte og tilbakemeldingene var svært gode. Dette vil de ha mer av.

Entreprenørskapskoordinator

Per Erik Brunsberg og Anne Lise Nygård