Smørte seg til topps – Ungdomsbedrift ble månedens IA-bedrift

Beste IA bedrift

LØRENSKOG: Smør og kjør fra Mailand videregående vil forenkle hverdagen til skigåere, og tenker nytt i forhold til smøring. Nylig ble de kåret til månedens IA-bedrift.

– De har blitt månedens IA på bakgrunn av fire grunner. De har en god utvikling i IA arbeidet og gode mål- og handlingsplan. De har jevnlig produktive medarbeider samtaler og et godt samarbeid ved å fokusere på enkelt individer. De har også hatt gode møtestruktur som sikrer at alle kommer til ordet, sier rådgiver Abderrahim Mokhtari fra NAV arbeidslivssenter.

Vil redusere fraværet

Inkluderende arbeidsliv har som mål å la alle som kan og vil arbeide. IA-avtalen er med på å skape godt samarbeid mellom de ansatte og redusere fraværet ved hjelp av gode retningslinjer.

Sist uke delte NAV arbeidslivssenter i samarbeid med Ungt Entreprenørskap og videregående skoler ut månedens IA ungdomsbedrift til Smør og Kjør UB ved Mailand vgs.

Har nye ski-ideer

Smør og kjør UB vil forenkle skihverdagen for skimosjonister.

De skal gjøre det enklere og brukervennlig å smøre ski, og skal produsere en skismøringsbeholder som skal se ut som skal virke som en deodorant.

Målet er at du får brukt alt, og ikke bli stoppet av det irriterende metallet.

Vil utvikle seg

Guttene fra Smør og kjør UB syntes det var kjempegøy å vinne månedens IA. De har brukt mye av fritida på å holde det IA står for. De har planer om å utvikle seg enda mer til fylkesmesterskapet.

– Vi har sett på fotballkamper med hele bedriften og spilt bowling. Vi ser veldig fram til en hyttetur med bedriften som er før påskeferien. Vi er motiverte og gleder oss til utvikling og bli mye bedre, sier guttene.

Deltar i NM

To av ungdomsbedriftene på Mailand videregående skole skal nå representere Akershus under Nm for ungdomsbedrifter på Norges Varemesse 29. og 30. april.

– I tillegg er BrushIt og Easy-NET UB forhåndsnominerte til NM i henholdsvis beste reklamefilm og beste forretningsplan, skriver Mailandvideregående skole på sin nettside.

Tekst og foto RB

Romerikes blad 19.03.2014