En innovativ idé for rullestolbrukere

Ville bedre brorens hverdag, endte med førsteplass for beste innovative vare.

Å sitte i rullestol mens det regner og blåser, er ikke alltid like enkelt. Da Jim Kristiansen opplevde at dette begrenset hverdagen for hans egen bror, sprang ideen fram om rullestolskjermen.

– Jeg har en bror som sitter i rullestol, og vi fant ut som gruppe at vi ville gjøre noe for vanskeligstilte mennesker. Når jeg da tenkte over hvilke utfordringer som det ofte blir når man skal ut i regnet sammen med broren min, med alt av klær, og at det på sommeren kan bli klamt, da kom ideen om en regn- og vindskjermen.

Den ideen tok ungdomsbedriften Trill Tørt UB fra Mailand videregående med seg på årets GründerExpo, og dette sikret de fem ungdommene førsteplass for både beste forretningsplan og beste innovative vare.

– Vi er ganske fornøyde, så dette var moro. At vi og sikret oss førstepremie for beste forretningsplan var ganske overraskende, sier Kristiansen som er daglig leder i ungdomsbedriften.

Fortsetter som AS

GründerExpo er det årlige Akershusmesterskapet for elev- og ungdomsbedrifter.

Og selv og mange mot sommeren skal begynne å etter hvert tenke på å avslutte bedriften, har Trill Tørt UB helt andre planer.

– Vi er foreløpig i prat med et prototypbyrå i Danmark og har vært i kontakt med nav virkemiddelsentral, så vi ser for oss at vi fortsetter og går fra å være UB til et AS etter det året her.

Sterk blant elevbedriftene

Andre som også gjorde det bra på GründerExpo 2013 var Gjerdrum ungdomsskole. De sikret seg 2. og 3. plass i kategorien beste ungdomsbedrift.

– Vi trodde først at det var en feil vi, forteller jentene Mina Müller-Nilssen, Elisabeth Aasland og Karoline Løvstad i Old Passion EB.

– Vi trodde at siden vi ikke fikk noe premie i de andre kategoriene så ville vi i alle fall ikke få for beste ungdomsbedrift, så var veldig overraskende.

Kompisene Henrik Brennmoen, Even Løvberg, Heine Søly og Leander Slåttum Vesterås fra elevbedriften Flåårbård EB var også fornøyd med deres andreplass i samme kategori.

– Dette er vi veldig fornøyd med og det var veldig morsomt.

Representerer Akershus

Under mesterskapet som arrangeres plukkes det også ut bedrifter, som senere skal representer Akershus i enten NM for ungdomsbedrifter eller Region Øst

FAKTA

GründerExpo

Er Akershusmesterskapet for elev- og ungdomsbedrift og blir holdt i Norges Varemesse. I år kunne man finne 33 elevbedrifter og 175 ungdomsbedrifter i Norges Varemesse på Lillestrøm. Til sammen var det 29 konkurranser fordelt på 10 for elevbedrifter i ungdomsskolen og 19 for ungdomsbedrifter i videregående skole. Ungdomsbedriftene som er med videre til NM er: ProSleeve UB fra Ski vgs., Geco UB fra Asker vgs., HvaHvor UB og Eldre-Event UB fra Sandvika vgs. og Lastebilpakken fra Mailand vgs. De har mulighet til å kvalifisere seg til EM som i år holdes i London. EB elevene som utmerker seg mest kommer videre til Region Øst mesterskapet der de konkurrerer mot EBer fra Østfold, Oslo, Oppland og Hedmark.

ROMERIKES BLAD 14.03.2013

En innovativ ide for rullestolbrukere