Til topps blandt 170 elever

Forfatter: Tina Oppen E-post: to@rb.no

■ LØRENSKOG: – Jeg synes det er et kjempebra og lærerikt opplegg som det har vært gøy og sosialt å være med på. Konkurransen har gitt oss mulighet til å lære nye måter å jobbe på, og vi har fått mye ut av det, sier Mathea Marie Nyberg Johansen.

Sammen med Lars Falkum, Aleksander Engebakken Lie og Mats Syvertsen vant hun klassen «Beste totale løsning».

– Jeg ble veldig overrasket når vi vant, men samtidig kjempeglad. Jeg måtte nesten ta til tårene sier Mathea (17).

Gründercamp er en treningsleir i kreativitet og nyskaping. Elevene får et reelt oppdrag med en definert problemstilling som de skal presentere en løsning på innen et avgrenset tidsrom. Oppdraget fra Nordea var å komme med en løsning på følgende: «Hvordan få flere ungdommer til å starte med boligsparing?»

Både Christina Warloe, forbrukerøkonom fra Nordea, og tidligere markedsdirektør Arne Lambech var innom og foreleste i løpet av torsdagen.

Fredag morgen var det klart for presentasjoner foran juryen, og det ble valgt ut åtte grupper som gikk videre til finalen. Her ble det så valgt ut en vinner for Beste kreative løsning og Beste totale løsning. Marte Hexeberg Berntsen, Jonas Hannestad, Joakim Taraldsen og Andreas Nilsson stakk av med seieren for «Beste kreative løsning».

– Å arrangere en slik Gründercamp for 170 elever, i samarbeid med Nordea og Ungt Entreprenørskap, er en drøm, sier Rune Heiestad, lektor og entreprenørskapskoordinator ved Mailand vgs.

Til topps blandt 170 elever